tisdag 3 mars 2009

föredrag

Känner att jag inte hunnit med att blogga på sistone. Det har varit lite ovanligt stressigt i spousens liv. Men nu sitter jag med elektrisk filt, J är på nån samling och läget är perfekt för blogg.

Det har helt oväntat slagit om vädermässigt här, så jag som förut skröt om vacker vår ser nu ut över ett kallt snöigt landskap. Men det håller nog inte i sig så länge. Det ska bli 20 grader till helgen så det hoppas jag på.

Varje vecka i min exp. com. kurs har vi presentationer om grupper som vi får tilldelade till oss och sen ska vi välja en själv. Förra veckan var en flopp för min del. Jag kände att jag inte alls kunde grejerna och inte hade något vettigt att säga. Jag stod bara där och svamlade saker direkt tagna från wiki.

Men idag tog jag revansch. Den här gången hade vi experimentella fenomen och jag blev tilldelad att läsa om kollektivt självmord och om Jonestown massakern. Jag hade väl hört talas om den tror jag men när jag började läsa om Jonessekten och den händelsen blev jag helt fängslad. En helt fruktansvärd men oerhört intressant sekt och händelse ur så många aspekter. 918 personer dog 1978 för att kämpa för kommunism/socialism, inte nåt löfte om något fantastiskt på andra sidan bara politiskt. Inget krig eller verkligt hot (visserligen påhittade hot men). Ballade ur lite i mitt researchande om den så att jag igår satt uppe väldigt sent och läste de otäcka berättelserna tills när jag skulle gå och lägga mig var alldeles uppskrämd och mörkrädd av någon konstig anledning. Men det blev en lyckad presentation. Det andra jag pratade om var snakehandlers, vilket jag svamlade lite om men bra svammel tror jag.

4 kommentarer:

Benjamin Ekman sa...

har du hört talas om bandet "Brian Jonestown massacre"?

kolla trailern till en grym dokumentär om dem: http://www.youtube.com/watch?v=84oiQJ1N9To

blockbuster!

lydia sa...

Jag såg bara att de fanns när jag surfade runt. Men jag tyckte de verkade störda som tait ett sånt band och kan inte tänka mig att de är nåt bra.

Benjamin Ekman sa...

men dokumentären ÄR bra. om rockmyten, industrin.

lydia sa...

jag kollade in den och den verkar bra faktiskt. Kanske ska hitta den på blockbuster eller gratis på dukebibblan.