lördag 6 december 2008

nu har vi jul här i vårt hus













Idag har vi skaffat julgran. I amerikat måste man vara ute i god tid om man ska ha nåt annars blir det som med pumporna - de tar slut.

Först åkte vi till en secondhandaffär och köpte julgransfot. De amerikanska julgransfötterna är självklart gigantiskt stora plastsaker som är riktigt fula. Men i ett litet hörn av affären fanns denna vackra fot. En vit, lite rostig med mycket själ. Först ville de inte sälja den för de visste inte om den var paxad av någon. Jag såg på den länge med sorgsna hundögon så att de sen sålde den för endast 3 dollares.

Glad i hågen åkte vi vidare på jakt efter gran. Det fanns två ställen nära oss att välja mellan. Ett kommersialiserat ställe med käck julmusik och snygga tomtenissflickor som sprang runt och hjälpte folket. På det andra stället fanns det några söta gamla gubbar som satt framför en eldtunna och rökte pipa. Vi valde givetvis gubbstället. De fixade vår utvalda gran och spände fast den på foten. Sen önskade de oss Merry Christmas och off we went. Vi vandrade hem glada och lyckliga med vår gran men med mycket mjölksyra i händerna.

Nu står den där grön, tät och grann. Imorgon ska den börja klädas. Min ambition är att bara kreativt pyssel får hängas i den. Inte en enda köpt dekoration förutom julgransljusen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Annars skulle du ju kunna välja att totalt spåra ur (för en gång skull) med köpta julgransprydnader, bara röda kulor och änglapubeshår känns lite 90 tal.

Vi går också i julgransköpartankar men har inte kommit fram till något ännu.

/palinot