tisdag 2 december 2008

got milk















I vårt hus finns det en liten trevlig mjölklucka utanför varje lägenhet. När livet var enklare och mer harmoniskt levererades det mjölk dit. Skulle gärna levat då.

Vi köper dock mjölk i fina gammaldagsa flaskor från wholefoods även om ingen leverar dem till oss. Romantikern Emanuel föreslog att J skulle gå ut och placera dem i luckan ibland så jag skulle få uppleva känslan. Men jag känner att det blir för mycket lek och låtsas.

Vi köper även vår buttermilk i flaskorna och sen går man och pantar dem så att de kan fylla på dem igen. Häromdagen när jag skulle ta med ett gäng flaskor till mataffären för pantning var jag stressad och slapp så jag skjöljde inte ur dem så noggrant. Jag lämnade fram mina flaskor till tanten. Hon totallackade ur och utbrast med jättehög röst "oh honey you gotta clean them!!!, this will smell up our whole place, EVERYBODY CLEANS THEIR BOTTLES". Åh lilla jag vad jag skämdes. Lortungen som kom och lämnade snuskiga illaluktande flaskor. Jag ryckte åt mig flaskorna och sa att jag skulle ta hem dem igen och rengöra dem. Hon ryckte dem från mig och sa - låt gå för den här gången. Jag fick mina pengar men sen gick jag flera varv i affären och bara kände skam. Tänk, hon kanske pratade om mig i lunchrummet "äckliga kunder som inte fattar att man ska rengöra flaskorna". Tänk om jag blir känd som flaskäcklet på Wholefoods. Jag vet ju hur det är när man jobbar i affär, man kategoriserar sina kunder. Men jag får släppa det bara, glasflaskorna är fortfarande en trevlig grej.

Nu funderar jag istället på hur jag ska använda den trevliga luckan och har kommit fram att den är en perfekt adventslucka.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Idag gratulerar vi spousen härifrån the old country!!

lydia sa...

Åh tack, det hade jag glömt!