söndag 7 december 2008

kylskåpet













Vårt kylskåp är sönder. Vi upptäckte att alltmer saker började mögla därinne. Och kom sen på att det inte fanns nån kyla i det alls.

Våra hyresvärdar verkar vara slappa och stressade. Vi har ringt dem några gånger och klagat. Tydligen var en reparatör här i fredags och trodde att han fixade det. Men kylskåpet är fortfarande helt dött.

Så hela helgen har vi förvarat våra kylvaror på våra två små minibalkonger. Det ser rätt sjukt ut nere från gatan. Varför har svenskarna mjölk, smör och yoghurt utanför sina fönster? Rena familjen Tajkon skulle min mor sagt.

Det börjar bli lite tröttsamt. Hämta mjölk till frukostflingorna som har frusit under natten. Och att inte kunna handla några nya matvaror. Idag har jag hållt mig hemma hela dagen för att kunna se till så han gör jobbet ordentligt (som att jag har nån koll egentligen)om han kommer. Men än så länge har han inte dykt upp. Jag känner mig inlåst, vill ut och röra på mig, se världen. Inte vänta på kylskåpsklåparen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

How did the cloper do??

Anonym sa...

Vi har ett väl fungerande kylskåp som oxå är ganska snyggt om det är viktigt att säga...
Bueno...men eftersom det är strömavbrott typ hela tiden så förlorar kylskåpet sin funktion lite...
Om det ända hade varit kallt utomhus så hade vi kunnat göra som ni...men det är stekhettsekvatorvarmt ute...

Tack för skypen häromdagen. Det var roligt. Ni lät glada och så.

Anonym sa...

Tjena tjejen! Du uppmärksammar väl Nobelmiddagen? Eller är det inget som intresserar dig? Själv är jag såld. :)

KRAM

lydia sa...

The cloper har fortfarande inte fixat det. Han har varit hos oss och tittat på det två gånger utan att fixa det och utan att lämna en lapp.
Det har dessutom blivit varmt ute så balkongen funkar inte längre. Vi har snart varit utan kyl i en vecka, så trött på skiten! Jag vill ringa och skälla ut dem men J är mer kontrollerad.