tisdag 16 december 2008

x-mas party



Har varit lite upptagen. Julfestligheter och julpyssel har varit det som fyllt min tid. 

I helgen var vi på två julfester. Den ena hade temat "crazy christmas sweater". Så man fick leta runt efter en begagnad sådan. Jag hittade en stor och plöffsig till mig men ingen till J så jag hackade av min och gjorde den till en fräck damig 80-tals jultröja. J fick delen som blev över som en scarf. Vi såg rätt juliga ut men det här paret vann. De hade ju trots allt matchande tröjor som föreställde hela den bisarra julsången om massor fåglar (...and a partridge in a pear tree)

Det var en trevlig tillställning. Åt amerikanskt plock och konstaterade att amerikaner har en väldigt väl utvecklad dippkultur. De är bra på dipper helt enkelt. Måste få lite recept så ni får smaka.
Sen är de mycket för att dricka eggnog så här runt jul. Men det är överskattat och smakar smält glass tycker jag.

Sen sjöng vi christmas carols. Jag lärde dem den svenska varianten av We wish you a merry christmas. En sång som egentligen är riktigt störig men de kunde ju redan melodin. J kommenterade sen att jag får sluta vara så sverigepatriotisk. Det kan ni säkert inte tro men jag kommer ofta in på samtal om hur bra det är i Sverige. Och jag får nog erkänna att det blir lite överdrivet och obalanserat ibland. Man får ju inte glömma att america is the greatest country in the world.



3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina ni är!!
Lite, lite "born in the USA"-look.
Fast ändå inte.

Anonym sa...

Underbart att se era strålande ansikten! Bilden gör mig rörd på nåt sätt! Och detta totala julfirande som det verkar som ni gått in i är imponerande! kram! / Alexandra

Anonym sa...

WOW ! Ni är ju jättefina !
Frammana lite ärvda gener och börja gilla eggnog !
Det var mammans stora passion vid 13 års ålder. När Mormor Lisa såg eggnog på 12 ägg till EN person ansåg hon det var dags för barnet att åtevända till Sweden. Så gott får man inte äta.