fredag 3 oktober 2008

Apt #10



Vår lägenhet är gammal vilket ger den charm men också verkar påverka lite annat. Vissa saker är inte tip-top.

En sådan grej är vattnet i kökskranen. Det kommer och går lite som det vill. Ibland finns det bara en liten pytte kiss-stråle och ibland bara flödar det. När det går långsamt är det assegt att diska. När det har feeling så skyndar vi oss att fylla på alla våra vattenflaskor.

Sen har vi upptäckt att elen som leder in till huset känns lite oseriös. Högar av sladdar och annat hänger ut helt öppet för vatten, blixtar och what not.

Ett annat neg är ju AC:n som inte fungerar när det var varmt. Men nu börjar jag tvivla på värmen också. Det är fortfarande fint sommarväder ute (20-24 °C) men inne börjar det bli lite kallt. Jag har provat att få på värmen men tycker inte att det verkar ge något. Idag satt jag där i min ensamhet och frös ihjäl. Hade många lager kläder och en stor filt men inget hjälpte. Hur ska vi klara vintern undrar jag?

Till slut stod jag inte ut längre så jag for iväg till Foster's. Såå mycket trevligare! Nu sitter jag här på verandan med en keylime pie och en house blend coffee. Solen värmer och fåglarna kvittrar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej min vän! Du verkar ha det fantastiskt! Sommarvärme och paj på verandan. Låter exotiskt för en som börjar fundera på att ta på sig vinterjackan snart. Sen alla bakverk och goda kaffe du verkar njuta av titt som tätt! Även det låter mycket lockande i delikatobollens land. Har precis sett ännu en Bergman film och trots att det är bland det bästa detta land har att erbjuda är jag lite besviken denna gång. Ser fram emot vår i New York.

lydia sa...

Hej kära du! Så roligt med en glimt av din tillvaro. Jag har lite svårt med den här envägskommunikationen som bloggar innebär, vill ju ha lite dialog!
Ja det är rätt fint här men det enda man saknar ibland är vänner att dela det med.