lördag 4 oktober 2008

Gästblogg: Skäl att åka till Amerika #4 Ben&Jerry's




Ok, jag vet att B&J finns i Sverige, men då kostar det typ 50 kronor för en halvliter och det kan man ju inte betala. Om man inte är addicted, förstås. Och det misstänker jag att jag har blivit. Här kostar B&J 20-25 kronor paketet, och den första smak jag gick för var ”Americone”. Delvis för Steven Colbert var på framsidan. Det var allvarligt talat något av det godaste jag har smakat. Helt betagande! Jag övervägde på fullt allvar att ge upp alla andra goda saker i livet – eller åtminstone hälsa & midjemått– och äta ett paket Ben&Jerrys varje dag. Det har i grunden förändrat min uppfattning om vad glass är och hur det ska smaka. Och då är jag ändå uppvuxen med Bosses. Men det är nåt särskilt med B&J. En krämighet som man inte får någon annanstans. Häromdagen testade jag en ny smak: cheesecake&brownie. Helt sjukt god den också!

Och betänk: om man åker till USA och äter ett paket B&J om dan, då har man snart tjänat ihop hela biljetten!

/Joel

3 kommentarer:

Lovisa sa...

Konstigt att läsa en text och höra en persons röst i sitt huvud. Och sen upptäcka att avsändaren är en annan än den man trodde. Då måste man läsa texten igen. Och upptäcka att den förlorat en smula i trovärdighet. (Joel du är förvisso en auktoritet att räkna med men när det kommer till födointag så tror jag mer på Lydia.)

Anonym sa...

cookey (hur det nu stavas!) dough och cheescake är mina favoriter och på stark tredjeplats kommer rasphery boheam (svåra namn att stava till) 3 kulor kan köpas på caramello för 40 kr...

Var på hajk i höstregn... har gjort äppelmust med gittans saftcentrifug fast jag tröttnade efter en timma.

/bror

Anonym sa...

Hej Jolle! (och lyd´)

Kul att läsa några rader från dig, jag följer era äventyr och dagsrapporter med intresse och känner att jag nog känner mig mer vardagsnära er än på många år, det är ju så med livet, man har ofta bättre kontakt med och koll på folk som är riktigt långt borta en de som är lite halvnära.

By the way så gjorde du (jeol) det riktigt bra på existens tycker jag, och vilket fint universietet ni hänger på, såg ju jättemysigt ut.

Här hemma var det frost i natt, och våra tomater kom bara halvvägs den här sommaren, har massa golfbollsstora, limegröna, stenhårda små saker som ligger i vårt tvättrum för att vi har hört att de kan förvandlas till röda, maffiga bifftomater till slut ändå, vi får väl se hur det blir med det, men ätas ska de i allafall, om så bara för sakens skull.

Nu vaknar Rookie, vi saknar er båda, ha det gott!

/Mattias